رییس اتاق بازرگانی ایران:

رانت خواری بلای جان اقتصاد شده است

رانت خواری بلای جان اقتصاد شده است

بازاری: رییس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: بخش های غیرمولد و رانت خواری ها بلای جان اقتصاد كشور شده است.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، بامداد امروز (یكشنبه) نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با حضور فرهاد دژپسند - وزیر امور اقتصادی و دارایی - برگزار گردید.
در این نشست غلامحسین شافعی- رییس اتاق بازرگانی ایران - اظهار داشت: مستندات موجود هم قبل از انقلاب هم بعد از آن نشان داده است كه دو بخش مولد و غیرمولد اقتصاد همواره بعنوان رقیب بسیار سرسخت در بخش های تولیدی و صادراتی در كشور مطرح بوده اند و به جز دوره های كوتاه مدت و خاص، دولت های مختلف، رویكردهای جدید و حمایت گرانه نسبت به تولید از خود نشان نداده اند. همینطور آمارها پرسش های متعددی را از مسئولان اقتصادی مطرح می كند بخصوص از سال ۱۳۶۸ تابحال كه برنامه های توسعه در كشور اجرایی شده، با عنایت به فراهم بودن منابع ارزی با استفاده از صادرات نفت، گاز و صادرات كالا و خدمات باید به ارقام توجه گردد. از شروع برنامه های توسعه سال ۱۳۶۸ تا آخر سال ۱۳۹۶، هزار و ۷۴۲ میلیارد دلار منابع ارزی از از سوی صادرات نفت، صادرات كالا و خدمات داشته ایم. ازاین رو چه كسی باید پاسخ دهد كه آخر چرا اقتصاد كشور باوجود چنین منابع ارزی به چنین وضعیتی افتاده است؟ اما به علت اینكه پاسخگویی وجود ندارد این كاروان كماكان در حال حركت است.
وی خاطرنشان كرد: آمارها نشان داده است كه دولت ها به هیچ وجه نمی توانند عنصری در مورد كمبود منابع داشته باشند و در كشور مشكلی جهت انباشت سرمایه وجود نداشته است. همینطور در مقیاس تولید ناخالص جهانی، ایران در قیاس با سایر كشورهای جهان، از لحاظ پس انداز درصد چشمگیری را به خود مختص كرده است.
شافعی اظهار نمود: تراز میزان سرمایه در بخش های نامولد و مولد در چه وضعیتی است. همچنان دولتمردان بیشتر از آن كه نگران از دست رفتن سرمایه های انسانی و فكری جامعه و فرصت های از دست رفته تولید واقعی باشند، نگران چگونگی صادرات نفت خام هستند. سرمایه های اجتماعی جامعه بسیار حائز اهمیت و تعیین كننده هستند.
رییس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به این كه هفت دهه از شروع برنامه های توسعه ای گذشته است، اظهار داشت: در حالیكه ایران جزو پیشگامان كشورهای دارای برنامه توسعه در كشورهای آسیا بوده است اما شاخص های مختلف اقتصادی نشان از آن دارد كه نظام تصمیم گیری اقتصادی در طول خیلی از دوره ها ناكارآمد بوده است. عدم مشورت خواهی از بخش خصوصی و صاحبان كسب و كار همواره از حلقه های مفقوده ناكارآیی سیاست گذاری در كشور بوده كه در نهایت به بی اعتمادی فعالان اقتصادی در بخش های تولیدی، صنعتی و صادراتی شده است.

وی اضافه كرد: حداقل انتظار ما این است كه در شرایط خاص كنونی به سفارش های مؤكد رهبر انقلاب اسلامی توجه نمایند. در هفتم شهریور ماه امسال مقام معظم رهبری در دیدار با دولت تاكید داشتند كه به نظرات اتاق بازرگانی توجه گردد، اما از آن زمان تابحال هرچند ده ها تصمیم اقتصادی اتخاذ شده است، اما تنها در دو جلسه از بخش خصوصی دعوت شده است.
شافعی خاطرنشان كرد: تكیه بر مصرف گرایی و تجمل گرایی بدون توجه به ساخت داخلی، از مشكلات اصلی ما است. برندهای خارجی در اقتصاد كشور ما فعال می باشند و این ها ناشی از بیماری اقتصادی می باشد كه باوجود سفارش ها، اقتصاد كشور درگیر این بیماری ها است. نگاهی به روند سیاست های تولید و صادرات نشان داده است كه این سیاست ها ناشی از چانه زنی بوده تا برگرفته از برنامه های توسعه ای و توجه به افزایش تولید و تجارت در بازار جهانی مغفول مانده است.
رییس اتاق بازرگانی ایران تصریح كرد: از نتایج مهم توسعه كاهش بیكاری، رفع فقر و غیره است. اما توجه به موارد صرفا كمی اقتصادی منجر به غفلت از كیفیت خواهد شد. بخش های غیرمولد و رانت خواری ها مدتهاست بلای جان اقتصاد كشور شده است. هم اكنون تأخیرات طولانی اصلاحات اقتصادی و پیوند میان دولت و بخش خصوصی واقعی به امری اجتناب ناپذیر تبدیل گشته است.
وی اضافه كرد: اصلاحاتی همچون اصلاحات نظام بانكی، مالیاتی، خصوص سازی، نظام تصمیم گیری اقتصادی و مقابله با بخش های نامولد از الزامات اساسی دستگاه اقتصادی می باشد.



1397/09/25
14:03:11
5.0 / 5
4602
تگهای خبر: آمار , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا