در گزارش بازاری مطرح شد

خروج شركت انفورماتیك از فهرست واگذاری نیاز به مصوبه هیات دولت دارد

خروج شركت انفورماتیك از فهرست واگذاری نیاز به مصوبه هیات دولت دارد

به گزارش بازاری مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی اظهار داشت: شركت ملی انفورماتیك در لیست واگذاری قرار دارد اما اولویت واگذاری برای سال 98 نیست و خروج این شركت از فهرست نیازمند مصوبه هیات وزیران است.



به گزارش بازاری به نقل از مهر، طی روزهای اخیر خبری در خصوص واگذاری شركت ملی انفورماتیك از زیرمجموعه های بانك مركزی برای سال ۹۸ منتشر و اعلام گردید كه این شركت حاكمیتی طی سال جاری به بخش خصوصی واگذار خواهد شد؛ البته بانك مركزی روز گذشته با انتشار اطلاعیه ای ضمن تایید این نكته كه شركت ملی انفورماتیك جایگاه حاكمیتی دارد، اعلام نمود كه « با عنایت به اینكه شركت ملی انفورماتیك وابسته به بانك مركزی جایگاه حاكمیتی در فناوری اطلاعات بانكی دارد، قبلاً مخالفت بانك مركزی با واگذاری آن به وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام شده است. پس واگذاری شركت ملی انفورماتیك به بخش خصوصی در دستور كار بانك مركزی نیست.»
واگذاری شركت ملی انفورماتیك اولویت سال ۹۸ نیست
در این رابطه جعفر سبحانی مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینكه شركت ملی انفورماتیك در لیست نهایی واگذاری های سازمان خصوصی سازی است، اظهار داشت: واگذاری شركت ملی انفورماتیك در اولویت های واگذاری برای سال ۹۸ قرار ندارد.
وی اضافه كرد: طی چند ماه گذشته، هیات واگذاری به جز تعیین ۱۸ شركت بزرگ برای واگذاری به صورت بلوكی و نقدی بر اساس قیمت پایه بورس، دیگر ورودی به حوزه قیمت گذاری نداشته است.
مخالفت بانك مركزی ملاك تصمیم گیری برای واگذاری نیست
سبحانی اشاره كرد: اینكه بانك مركزی اعلام نموده این شركت واگذار نمی گردد و با این مساله مخالفت كرده است، نمی تواند ادله درستی برای خروج این شركت از لیست واگذاری باشد، برای این امر باید مصوبه هیات وزیران گرفته شود؛ بدین سبب نام این شركت در لیست واگذاری است ولی اولویت واگذاری در سال ۹۸ نیست.
خروج از فهرست واگذاری نیاز به مصوبه هیات وزیران دارد
وی توضیح داد: همه شركت هایی كه دولت نباید در آنها بنگاه داری كند قبلا در شورای عالی اجرای سیاست های كلی اصل ۴۴ قانون اساسی در سه گروه دسته بندی شده و در لیست واگذاری قرار گرفتند و هر ساله این لیست پالایش می شود به این صورت كه یا نام شركتی با مصوبه هیات وزیران از لیست خارج می شود همچون خروج دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در سال ۹۴ از لیست واگذاری و یا در پروسه واگذاری توقف دو یا سه ساله داده می شود.
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی اشاره كرد: خیلی از شركت های مادرتخصصی علاقه ای به واگذاری شركت های تحت مالكیت خود ندارند و معمولا در مقابل واگذاری مقاومت می كنند اما با عنایت به اینكه «واگذاری» قانون است لاجرم باید شركت های حاضر در لیست واگذار شوند اما همانگونه كه گفته شد شركت های مادرتخصصی می توانند درخواست كنند كه روند واگذاری، یك تا دو سال جهت اصلاح ساختار متوقف شود. بنده اطلاعی از نامه نگاری بانك مركزی برای توقف پروسه واگذاری شركت ملی انفورماتیك ندارم؛ اما اگر بانك مركزی خواستار خروج كامل این شركت از لیست است باید از هیات وزیران مصوبه ستاندن كند.
سهم دولت در شركت ملی انفورماتیك ۴۹ درصد است
سبحانی تصریح كرد: زمانی كه شورای عالی اصل ۴۴ گروه بندی شركت ها را تعیین كرد نوع شركت از لحاظ حاكمیتی و یا تصدی گری مشخص شد، بعنوان مثال روزنامه ایران، خبرگزاری ایرنا و سازمان صدا و سیما، بانك مركزی و بانك ملی حاكمیتی اعلام شدند و در لیست واگذاری قرار نگرفتند؛ اما اساسا در آن زمان شركت ملی انفورماتیك بعنوان یك شركت حاكمیتی شناسایی نشد و بنا بر این در لیست واگذاری قرار گرفت.
وی اشاره كرد: هر شركتی كه دولت در آن از یك تا ۱۰۰ سهم داشته باشد، باید واگذار شود؛ سهم دولت در شركت ملی انفورماتیك حدود ۴۹ درصد است.


منبع:

1398/07/08
20:47:21
5.0 / 5
4332
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , بانك مركزی , بورس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا