یك مقام مسئول؛
تشكیل وزارتخانه حجم عظیمی از اقتصاد را می بلعد
به گزارش بازاری مشاور مالیاتی اتاق اصناف با انتقاد از عملكرد دولت در اجرای آزمون و خطاها و ادغام و تفكیك وزارتخانه ها اظهار داشت:. تشكیل وزارتخانه حجم عظیمی از اقتصاد را می بلعد.
به گزارش بازاری به نقل از مهر، محمدرضا جعفریان با حضور در برنامه «حجره» رادیو گفتگو، الگو برداری نكردن از تجربه سایر كشورها در امر مالیات را باعث بروز مشكلاتی در این عرصه دانست و اضافه كرد: ۱۵۰ كشور مالیات بر ارزش افزوده را بخوبی اجرایی می كنند ولی ما در این عرصه گرفتار مشكلاتی هستیم.
وی با اشاره به عملكرد ناقص ارزش افزوده از ابتدا تا دهه ۸۰ اظهار نمود: در سال ۸۷ اصل هشتاد و پنجی توسط كمیسیون اقتصادی مصوب شد و حتی به صحن هم نرفت.
جعفریان اضافه كرد: دوره آزمایشی اجرای مالیات بر ارزش افزوده آغاز و یك باره وارد برنامه پنجم توسعه شد. یعنی زیر مجموعه ها را آموزش ندادیم و حتی ممیزها هم نمی دانستند این قانون چگونه باید اجرایی شود.
وی تصریح كرد: این قانون حدود ۱۰۰۰ صفحه بخشنامه و دستورالعمل دارد؛ پس اگر این قانون خوب بود چرا اتفاقات امروزی افتاده است.
جعفریان با اشاره به اینكه همه آزمون و خطاها بر سر ارزش افزوده بر گرده ملت ایران بوده، خاطرنشان كرد: این همان كاری است كه آقایان در ادغام بازرگانی و صنعت كردند و مردم هزینه آنرا پرداختند؛ امروز هم مجلس مجدد در حال تفكیك آن است. بنده به عنوان یك شهروند ایرانی از دولت طلبكارم چون این آزمون و خطاها را انجام می دهد. تشكیل وزارتخانه حجم عظیمی از اقتصاد را می بلعد.
مشاور مالیاتی اتاق اصناف بار دیگر به چالش های پیش روی ۹درصد ارزش افزوده اشاره نمود و اضافه كرد: این هزینه امروز بر دوش مصرف كننده گذاشته شده است؛ در صورتی كه همچنان از سال ۹۳ تا امروز مشغول كار كارشناسی هستیم.
جعفریان تصریح كرد: آفت های مالیاتی خیلی از جمله معافیت ها وجود دارد كه هیچگاه از آن سخن به میان نمی آید. مردم را در چرخه ای اشتباه می اندازیم و بعدا وضعیت را به محاكمه می كشانیم.
در ادامه مشاور معاون اقتصادی مركز پژوهش های مجلس اجرای موقتی قانون مالیات برارزش افزوده را تدبیر دانست وگفت: این قانون خیلی از مردم وفعالان اقتصادی را درگیر می كند و نباید بدون اینكه تمهیدات لازم را اندیشیده باشیم، آنرا دائمی درنظر بگیریم.
سیدمحمدهادی سبحانیان اظهار داشت: قانون مالیات بر ارزش افزوه در بیشتر از ۱۶۰ كشور دنیا اجرا می شود و پایه مالیاتی جدیدی نیست كه در ایران اختراع شده باشد و با كار كارشناسی دولت وقت به صورت لایحه تقدیم مجلس شد.
وی در پاسخ به این سؤال كه چرا قانون ابتدا به صورت آزمایشی اجرا شد، اظهار داشت: قرار بود اشكالات این قانون مرتفع شود.
سبحانیان در مورد فلسفه آزمایشی بود قانون مالیات بر ارزش افزوده اظهار داشت: قانون مالیات بر ارزش افزوده خیلی از مردم و فعالان اقتصادی را درگیر می كند و بنابراین نباید بدون اینكه تمهیدات لازم را اندیشیده باشیم، قانونی دائمی در نظر بگیریم و بنده نام این عملكرد را آزمون و خطا نمی گذارم بلكه یك تدبیر است.
وی در عین حال خاطرنشان كرد: در طول دوره اجرای این قانون اشتباهات زیادی اتفاق افتاده است و نارضایتی های فعلی را رقم زد.
سبحانیان اظهار داشت: مساله ای كه به نارضایتی ها از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده دامن زد این بود كه دولت پس از اینكه دید از این پایه مالیاتی منابع قابل توجهی بدست می آورد، پیش از اتمام دوره آزمایشی نرخ این مالیات را افزایش داد.
وی اضافه كرد: در دوره آزمایشی اجرای این قانون، دولت نباید به سمت افزایش نرخ می رفت و بایستی پس از صدمه شناسی كامل نسبت به قانون مالیات بر ارزش افزوده، به افزایش نرخ می پرداخت.
در ادامه یك كارشناس امور مالیاتی اظهار داشت: خیلی از فعالان اقتصادی حاضر نیستند نامشان به عنوان مودی ثبت گردد. حتی مالیات خویش را هم می پردازد ولی همواره اضطراب دارند كه كسی از جزئیات فعالیت شان كسب اطلاع نكند.
سیاوش غیبی پور اظهار داشت: در اصلاح قانون مالیات های مستقیم مكملی دیده شد تا شفافیت مالی ایجاد نماییم كه بر مبنای سامانه معاملات فصلی بود؛ بر این اساس افرادی كه مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند، موظفند هر سه ماه گزارش معاملات خویش را عرضه دهند؛ اما بسیاری اصناف به هیچ عنوان مبادرت به ثبت نام نكردند و آن هایی كه ثبت نام كردند هم یكبار سراغ این شناسه اقتصادی نرفته و اطلاعات را ثبت نكرده اند.
وی به برنامه حجره اظهار داشت: فعالین اقتصادی كه مالیات ستیز و مالیات گریز نیستند، با قانون و بی قانون وظایف خویش را انجام می دهند ولی آن هایی كه اهل دور زدن قانون هستند، ثبت نام می كنند ولی قانون را اجرایی نخواهند كرد ولی به جای ۹ درصد ۶ درصد می پردازند كه اثر آن امروز وارد بازار شده است.
غیبی پور با اشاره به چالش های سازمان مالیاتی اظهار نمود: یك شهروند عادی نمی تواند از متخطیان شكایت كند و باید قبول نماییم یك قانون جدید اشكالاتی دارد كه از آن اطلاع نداریم و همین ها چالش اصلی پیش روی مالیات بر ارزش افزوده است.
وی اظهار داشت: خیلی از فعالان اقتصادی حاضر نیستند نامشان به عنوان مودی ثبت گردد. حتی مالیات خویش را هم می پردازد ولی همواره اضطراب دارند كه كسی از جزئیات فعالیت شان كسب اطلاع نكند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب