همه چیز درباره ملخ های مهاجم به ایران

همه چیز درباره ملخ های مهاجم به ایران

به گزارش بازاری سخنگوی سازمان حفظ نباتات اظهار داشت:  هم حالا ریزش های مختصر ملخ در استان هرمزگان اتفاق افتاده ولی تابحال هیچگونه صدمه ای به مزارع و باغات وارد نشده است. تا 19 آذر ماه جمعا در مساحتی معادل 2095 هكتار مبارزه با این آفات انجام شده است.


سید محمدرضا میر در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینكه منشا ملخ صحرایی با نام علمی (Schistocerca gregaria) حاشیه دریای سرخ و شبه جزیره عربستان است و كشورهایی همچون اریتره، یمن، سودان و عربستان زیستگاه اصلی ملخ های صحرایی هستند، اظهار نمود: ملخ صحرایی درواقع خطرناك ترین آفت گیاهی شمرده می شود. این ملخ روزانه قادر به پرواز بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ كیلومتر است و به سبب قدرت پرواز بسیار بالایی كه دارند، اگر در فاز تهاجمی قرار بگیرند؛ می توانند خسارات زیادی به منابع كشاورزی وارد كنند.
وی افزود: استان های درگیر با این نوع ملخ با شكل ظاهری آن كاملا آشنا هستند، برای اینكه ملخ های صحرایی از ملخ های بومی قدری بزرگترند و حدود ۷ سانتی متر طول دارند. رنگ آن معمولا كرم یا خاكی است و در حالات مختلف تغییر رنگ هم می دهند، یعنی در فاز تهاجمی به رنگ زرد خوش رنگی تبدیل می شوند. قدرت تغذیه این ملخ بسیار بالا است و حتی قادر هستند به اندازه وزن خودشان تغدیه كنند. وزن این ملخ ها نیز حدودا ۲تا ۳ گرم است.

بیشتر از گیاهان پهن برگ و نباتاتی كه بعد از بارش باران رشد می كنند، تغدیه می كنند
سخنگوی سازمان حفظ نباتات اشاره كرد: این ملخ ها همه چیز خوارند و هرنوع سبزینه ای را مورد تغذیه قرار می دهند. البته تمایل آنها بیشتر به محصولاتی همچون گیاهان پهن برگ مثل آفتابگردان و كینوا است؛ اما اگر در فاز تهاجمی قرار بگیرند، به هیچ سبزه ای رحم نخواهند كرد و حتی در بعضی موارد مشاهده شده است كه از چوب تنه درختان هم تغذیه می كنند. بنا بر این لازم است كه به محض ورود آنها به عرصه های مرتعی با آنها مبارزه شود.

استان های جنوبی در معرض هجوم این ملخ ها
میر با اشاره به اینكه خاستگاه اصلی این ملخ ها، حاشیه دریای سرخ و شبه جزیره عربستان است، اظهار داشت: این ملخ ها از مبدا خود وارد بخش های جنوبی كشور همچون استان های كرمان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، فارس و خوزستان می شوند و در اصل نوار جنوبی ساحلی كشور را مورد حمله قرار می دهند.
بگفته وی، فاز اول مبارزه با این ملخ ها كه طغیان آنها در ۵۰ سال اخیر بی سابقه بود، از بهمن ماه سال قبل آغاز شد و قسمتی از آنها با عنایت به شرایط آب و هوایی به سمت هند و پاكستان رفتند. در این دو كشور نیز مبارزاتی صورت گرفت و همین مورد موجب شد كه آنها الان در حال بازگشت به خاستگاه اصلی خود یعنی حاشیه دریای سرخ و شبه جزیره عربستان باشند.

بیشترین ریزش ملخ در استان هرمزگان
سخنگوی سازمان حفظ نباتات اشاره كرد: الان ریزش های مختصری در استان هرمزگان اتفاق افتاده، ولی تابحال هیچگونه صدمه ای به مزارع و باغات وارد نشده است. تا ۱۹ آذر ماه، در استان هرمزگان در سطح ۱۹۶۸ هكتار مبارزه صورت گرفته است كه البته این مبارزات در اراضی مرتعی صورت می گیرد. همین طور در استان سیستان و بلوچستان نیز در سطحی معادل ۱۲۷ هكتار مبارزه شیمیایی انجام شده است كه جمعا در مساحتی معادل ۲۰۹۵ هكتار تا به امروز مبارزه با این آفات انجام شده است.

آب وهوای گرم و مرطوب مناسب برای رشد و تكثیر ملخ ها
میر با اشاره به اینكه آب و هوای گرم و مرطوب موجب افزایش تولید مثل و رشد این ملخ ها می شود، اظهار داشت: میزان بارندگی در نوار جنوبی كشور سال قبل به صورت مطلوبی بود و شرایط آب و هوایی را برای حضور آنها مساعد كرد.
وی با اشاره به اینكه اگر این ملخ ها در فاز تهاجمی وارد مزارع شوند، هیچ راهی جز مبارزه شیمیایی با آنها وجود ندارد و اگر حتی یك روز در مبارزه با آنها غفلت شود، این حشرات خسارات سنگینی را به اراضی باغی و زراعی وارد خواهند كرد، اشاره كرد: مبارزه شیمیایی با آنها بوسیله سمپاشی صورت می گیرد ولی اگر این ملخ ها در دسته های كوچكتری وارد كشور شوند، می توان از روش های مكانیكی و غیرشیمیایی نیز برای صید و زنده گیری آنها بهره برد و آنها را برای تهیه غذای طیور و آبزیان مورد فرآوری و استفاده قرار داد.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینكه در ۵۹ كشور دنیا مبارزه با این آفت بوسیله سمپاشی انجام می شود، اظهار نمود: هم اكنون این ملخ ها هیچ ورودی به مزارع و باغات نداشتند اما اگر زمانی وارد مزارع و باغات شوند، مبارزه شیمیایی با آنها صورت خواهد گرفت. البته در انتخاب آفت كش ها نیز دقت لازم انجام شده تا از نوع كم ضرر باشد كه پس از سه تا چهار روز اثرات منفی آن به طور كامل از بین می رود.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا این ملخ ها برای انسان تهدید به حساب می آیند یا خیر؟ اظهار داشت: ملخ های صحرایی بطور مستقیم برای انسان هیچگونه خطر و تهدیدی نداشته و تهدید آنها برای انسان بصورت غیرمستقیم در ایجاد مخاطره در زمینه امنیت غذایی در از بین بردن محصولات كشاورزی است. البته دیده شده كه در بعضی كشورها و حتی در بعضی مناطق ایران نیز این ملخ ها زنده گیری و مورد تغذیه قرار می گیرند.




منبع:

1398/09/21
15:33:33
5.0 / 5
4832
تگهای خبر: تولید , سازمان , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا