تولید نان گندم فراسودمند با دو سویه باكتری بومی
به گزارش بازاری محققان دانشگاه های علوم كشاورزی و منابع طبیعی گرگان و علوم پزشكی گلستان با افزودن دو سری از باكتری های بومی به خمیر ترش آرد گندم، موفق به تولید نان فراسودمند شدند.
به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، علیرضا صادقی، مجری و از محققان این طرح، نان را محصولی پرمصرف در سبد غذایی خانواده ها دانست و اضافه کرد: این محصول دارای ضایعات زیادی است؛ ازاین رو تولید نانی با زمان ماندگاری مناسب و خصوصیت های مطلوب از ضروریات است که در این راستا راهکاری را عرضه کردیم.
وی با اشاره به اینکه این تحقیقات با همکاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان اجرایی شده است، خاطرنشان کرد: در خلال آن برای بهبود خصوصیت های نان راهکاری را عرضه دادیم و این طرح هم از پشتیبانی صندق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی برخوردار شده است.
صادقی با تاکید بر اینکه در این طرح از دو باکتری بومی ایران برای بهبود خواص نان استفاده کردیم، اظهار نمود: این باکتری ها اثرات ضد قارچی مناسبی را از خود نشان دادند، بگونه ای که با کاربرد آنها ۵ تا یک هفته رشد قارچ در نان محدود و ماندگاری بیشتری در نان مشاهده شد.
این محقق کاهش کپک زدگی، بیات شدن نان و کاهش اسید فیتیک در نان را از مزایای کاربرد این دو سویه باکتریایی بومی دانست و افزود: وجود اسید فیتیک به مقدار زیاد در نان سبب دفع املاح از بدن می شود؛ اما با کاهش آن ارزش تغذیه ای نان بالاتر می رود که این مورد خصوصا در افرادی که فقر املاح و آهن در آنها وجود دارد، دارای اهمیت است.
صادقی با تاکید بر اینکه با این روش می توان مبادرت به تولید نان فراسودمند کرد، اضافه کرد: هدف از انجام این پژوهش شناسایی دقیق آغازگرهای لاکتیکی موجود در خمیرترش حاصل از آرد کامل گندم بوده است.
منبع: بازاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب