توصیه یك پژوهشگر به باغداران؛

فروت ست را جدی بگیرید

فروت ست را جدی بگیرید

به گزارش بازاری مركزی یك پژوهشگر حوزه انار با تشریح مكانیسم ˮفروت ستˮ به عوامل اثرگذار در افزایش میزان باردهی درختان میوه بخصوص محصول انار پرداخت.



معصومه نصیری مقدم در گفتگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه تغذیه مناسب از مهمترین عوامل افزایش باردهی درختان و افزایش راندمان تولیدات باغی و زراعی است، اظهار نمود: "فروت ست" حاوی ترکیبات اسید آمینه، روی، بور، آهن، نیتروژن و سایر ریزمغذی هاست که موارد مصرف آن کمک به افزایش درصد گل دهی، افزایش میزان میوه و عملکرد سال آینده درختان است.

وی ادامه داد: نتایج اجرای فروت ست، افزایش گرده افشانی، افزایش درصد گل کامل، افزایش میزان میوه، افزایش میزان عملکرد، افزایش مقاومت به سرماست و زمان مصرف آن هم پس از برداشت محصول است که باید سریعا در این حوزه اقدام گردد.

این پژوهشگر حوزه انار اظهار نمود: فروت ست باید شامل تمام عناصر ضروری برای تبدیل شکوفه به میوه و افزایش میزان جوانه های زایشی در گیاهان باشد. این ترکیب سبب افزایش رشد زایشی شده و با مصرف آن شکوفه بیشتری تبدیل به میوه می شود و در محصول انار به گل اول کمک می نماید.

وی با تشریح برنامه غذایی فروت ست درختان میوه اظهار داشت: هدف از اجرای فروت ست تولید میوه با کیفیت برای سال بعد، کاهش ریزش گل و میوه در سال بعد، تضمین تولید گل و تشکیل میوه، کاهش ریزش جوانه های سال آتی و کاهش سال آمدی در درختان میوه بوده که مهمترین مرحله تغذیه در باغات میوه است.

نصیری مقدم بیان نمود: فروت ست یک عبارت انگلیسی به معنای تنظیم میوه و تغییراتی که در نهنج گل میوه اتفاق می افتد است تا میوه اولیه تشکیل گردد. در واقع مرحله شروع تشکیل میوه را فروت ست می گویند. در این زمان تقسیم سلولی (ظرفیت سازی برای رشد) بیشتر از بزرگ شدن سلولی اتفاق می افتد این همان زمانی است که میوه برای سال آینده احتیاج به عناصر خاصی دارد.

وی به بهترین زمان برای اجرای فروت ست اشاره نمود و اضافه کرد: بلافاصله بعد از برداشت میوه باید فروت ست را اجرا کرد. پس از برداشت میوه درختان فرصت کوتاهی دارند تا پیش از ریزش برگ ها، جوانه ها را تقویت نمایند. هرچه از زمان برداشت میوه ها بگذرد توانایی برگ ها برای فعالیت و جذب عناصر کاسته می شود.

این پژوهشگر محصول انار به تورم جوانه ها در بهار بعنوان مرحله دوم اجرای فروت ست اشاره نمود و با سفارش به انجام هر دو مرحله اظهار داشت: در انتهای فصل و بعد از برداشت میوه عملیات تولید و ذخیره سازی همچنان در درخت ادامه دارد، اما مخازن ذخیره عناصر از میوه به جوانه ها تغییر می یابد و درخت تمام توان خویش را صرف تقویت جوانه ها می کند تا در سال آینده گلدهی و میوه دهی مناسبی داشته و ریزش میوه ها کاهش پیدا کند.

وی بیان نمود: تغذیه بعد از برداشت یک عملیات کلیدی بسیار مهم می باشد که باید در برنامه غذایی هر باغ ثبت گردد. در این زمان مواد غذایی از برگ ها به جوانه ها انتقال می یابد. واقعیت مهم این است که توانایی رشد اولیه جوانه ها و تشکیل میوه در بهار وابسته به ذخیره سازی عناصر در سال قبل است. عناصر مهمی که در فروت ست وجود دارند به روند رشد کمک می کنند.







منبع:

1399/08/07
23:45:29
5.0 / 5
1627
تگهای خبر: تولید , كیفیت , مواد غذایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا