موفقیت محققان در ساخت انواع حسگرهای كنترل كیفیت و ایمنی مواد غذایی

موفقیت محققان در ساخت انواع حسگرهای كنترل كیفیت و ایمنی مواد غذایی

به گزارش بازاری رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی از طراحی و ساخت انواع سنسورها برای تشخیص و شناسایی انواع آلاینده های مواد غذایی در این موسسه اطلاع داد.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، دکتر قدیر رجب زاده با بیان این خبر اضافه کرد: با پیشرفت جوامع و ظهور روز افزون انواع آلاینده های غذایی همچون باقیمانده آنتی بیوتیک، آلاینده های آلی پایدار، فلزات سنگین، مایکوتوکسین ها، تقلبات، آفت کش ها، پاتوژن های میکروبی و غیره منجر به اثرات سوء انکارناپذیری بر سلامت انسان همچون بروز انواع بیماری ها بخصوص سرطان شده است.
وی افزود: با عنایت به اهمیت سلامت و ایمنی مواد غذایی، کنترل کیفیت مواد غذایی در اولویت های تحقیقاتی این موسسه قرار گرفته است و یکی از گام های موثر در این حوزه طراحی و ساخت انواع حسگرهای تشخیصی برای سنجش آلاینده هایی مانند باقیمانده تتراسایکلین، بی فنیل های پلی کلره، سرب، پراکسید و نیتریت است.
رجب زاده با اشاره به اینکه در ساخت بیوسنسورهای تشخیص تتراسایکلین و بی فنیل های پلی کلره از تکنولوژی کریستال مایع استفاده شده است، تصریح کرد: حسگرهای کریستال مایع فناوری نوظهوری برای طراحی سیستم های تشخیص سریع آلاینده ها در مواد غذایی به شمار می روند. کریستال های مایع موادی با خصوصیت های ساختاری منحصر بفرد و حساس به تحریکات محیطی هستند که قابلیت پرتابل شدن توسط گوشی همراه را داشته و به تازگی توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی ضمن اشاره به مزایای این تکنولوژی نسبت به روش های مشابه، خاطرنشان کرد: در مقایسه با روش های دستگاهی مرسوم برای تشخیص آلاینده ها که احتیاج به هزینه زیاد، تهیه و آماده سازی پیچیده نمونه و افراد متخصص دارند، بیوسنسورهای طراحی شده حساس، سریع و قابلیت استفاده توسط کاربر غیرمتخصص را دارند.
بر مبنای اعلام روابط عمومی موسسه علوم و صنایع غذایی، وی با اشاره به اینکه اغلب کیت های تشخیصی مصرفی در کشور ما در حوزه های مختلف همچون صنایع غذایی وارداتی هستند، اظهار نمود: دستیابی به ساخت انواع کیت های تشخیصی از طرفی سبب کاهش وابستگی و نقش آفرینی در حوزه ایمنی مواد غذایی شده و از طرفی بعنوان یک تکنولوژی پیشرفته سبب خلق ارزش افزوده و ارزآوری خواهد شد.



1399/12/03
12:33:32
0.0 / 5
1192
تگهای خبر: تخصص , فناوری , كیفیت , مواد غذایی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا