ستاری در مراسم تجهیز بزرگترین گمرك كشور به دستگاه اشعه ایكس ایران ساخت:

دانش بنیان ها خلأ فناوری در گمرکات را پر کردند

دانش بنیان ها خلأ فناوری در گمرکات را پر کردند

به گزارش بازاری با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و وزیر امور اقتصادی و دارایی، در دو گمرک مرزی کشور، ایکس ری کامیونی ایران ساخت رونمایی گردید و به بهره برداری رسید.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، سورنا ستاری در این مراسم که امروز به صورت ویدئوکنفرانس، برگزار و دو دستگاه اسکن کانتینری ایکس ری ایران ساخت در گمرک بندر شهید رجایی و گمرک اینچه برون استان گلستان رونمایی و بهره برداری شد، با بیان اینکه توسعه فناوری های هوشمند در گمرک حالا به رفع نیازهای این حوزه منجر گردیده است، افزود: هوشمندسازی یکی از اولویت هایی است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اولویت قرار داده است. تلاش می نماییم با نفوذ این فناوری ها به متن جامعه و زندگی مردم، تحول فناورانه رقم بخورد.
وی با بیان اینکه این توسعه فناوری حالا به رفع نیاز گمرک به تجهیزات پایش و اسکن محموله ها منجر گردیده است، ابراز کرد: در طول این سال ها با همکاریهای خوبی که با گمرک داشتیم، رسوخ فناوری به گمرک محقق شد و امروز نتیجه پژوهش های فناوران و دانشگاهیان به ثمر نشسته است. نمونه این محصول دانش بنیان ۵ میلیون دلار قیمت دارد و با وجود تحریم ها، واردات آن عملا ممکن نبوده، اما این محصول ایران ساخت که در عرصه بین المللی هم بارها مورد تقدیر قرار گرفته است، این نیاز را تأمین می کند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ضمن اشاره به توسعه فناوری اشعه ایکس در سایر حوزه ها بخصوص سلامت، اظهار داشت: سرریز فناوری این شرکتهای دانش بنیان، به توسعه فناوری های دیگری همچون دستگاههای اسکن و همینطور توسعه فناوری پهپادها در گمرک انجامید.
تولید سی تی اسکن پزشکی ایران ساخت تا آخر سال
ستاری، از تولید تجهیزات سی تی اسکن ایران ساخت با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تا آخر سال جاری اطلاع داد و اضافه کرد: سی تی اسکن پزشکی ایران ساخت هم بر اساس فناوری با حمایت معاونت علمی و فناوری توسعه می یابد. فناوری های این حوزه بسیار گسترده است و به صورت مثال، دستگاهی در داخل کشور ساخته شده است که بدون اشعه ایکس می تواند بازرسی ها را انجام دهد، تجهیزی که عاری از عارضه های تشعشعات اشعه ایکس است؛ این فناوری تا جایی پیش می رود که اشیا را از پشت موانع هم تشخیص دهد.
توسعه فناوری های هوشمند
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از لزوم رسوخ فناوری هوش مصنوعی به بخش های مختلف همچون گمرک گفت و بیان نمود: فناوری هوش مصنوعی در کشور با شتاب بسیاری توسعه یافته، اما در حین حال، مورد استفاده کمتری قرار گرفته است. این در شرایطی است که هزاران نیروی انسانی توانمند از بامداد که از خواب بر می خیزند، میلیاردها سطر کد هوش مصنوعی می نویسند که می تواند تا حد زیادی به بهبود زندگی مردم کمک نماید. نمونه کارکرد این فناوری، در نرم افزارهای گمرکی است و می تواند هر وضعیت غیر عادی را به صورت دقیق تشخیص دهد.
وی با تکیه بر حمایت تمامی سازمان ها و نهادهای متقاضی این فناوری ها، اظهار داشت: از شرکت ها و سازمان ها دعوت می کنم از دستاوردهای دانش بنیان ها در حوزه هوش مصنوعی استفاده کنند، چونکه توسعه این فناوری و رسوخ آن در زندگی مردم مستقیما به تقاضای مشتری بستگی دارد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به اینکه فناوری هوش مصنوعی می تواند نقشی کلیدی در بهبود زندگی مردم داشته باشد، اما عموما به علت واسطه گری و عدم شناخت از آن استقبال نمی گردد، افزود: تاسف می خورم هرچند در بسیاری موارد مصوبات دولت وجود دارد، اما از این ظرفیت استفاده نمی گردد. فناوری ها می تواند هزینه حمل بار را تا ۵۰ درصد کم کند، اما وجود واسطه ها و دلال ها مانعی برای این مورد است. این یکی از چالش های جدی است که با عزم وزارت خانه ها بخصوص وزارت اقتصاد و سایر نهادها در مدت زمان کوتاهی حل می شود.
وی ادامه داد: خیلی از موانع، عامدانه و با هوشمندی بوجود آمده و مانعی بر رسوخ فناوری شده است؛ این امر با عزم جدی دستگاه ها می تواند تحول پیدا کند و خیلی از هزینه ها را کم کند و شاهد تحولی در حوزه های مختلف همچون گمرک و حمل و نقل باشیم. در تحقق این عزم، حتی احتیاج به سرمایه گذاری بخش دولتی نیست و بخش خصوصی در صورت وجود حمایت و میدان دهی لازم، آنرا تأمین می کند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از انعقاد قرارداد استفاده از ایکس ری کانتینری و کامیونی ایران ساخت بدون هزینه دولت و با نقش آفرینی بخش خصوصی گفت و اضافه کرد: بر اساس مدلی نوآورانه، این بخش خصوصی است که در استقرار این تجهیزات نقش آفرینی می کند و سهم خویش را از فرایند اسکن کامیون ها برمی دارد. خوشبختانه گمرک توانسته تحولات فناورانه را با کمک شرکتهای دانش بنیان حل کند و در این راستا گمرک، وزارت امور اقتصادی و دارایی و دکتر خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی همکاری بسیار ارزشمندی داشته اند که ادامه آن می تواند زمینه ساز تحولی در عرصه اقتصاد شود.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، اولین ایکس ری ایران ساخت در سال ۱۳۹۷ نصب و استفاده از توان داخلی و بخش خصوصی از سال ۹۸ شروع شد. تا آخر سال جاری ۱۶ دستگاه اشعه ایکس ایران سخت نصب و مورد استفاده قرار می گیرد. در حالیکه اولین دستگاه ایران ساخت در مرز بازرگان نصب گردید، امروز گمرک بندر شهید رجایی و گمرک اینچه برون استان گلستان هم از این تجهیزات بهره مند شدند. استفاده از این دستگاه ضمن بالا رفتن خطر قاچاق، گسترش تجارت، امکان بازرسی بدون دخالت به نیاز فیزیکی، شناسایی انواع جاسازی ها در بدنه کانتینر و تریلی، امکان تفکیک مواد آلی فلزات و مواد ترکیبی در محموله امکان سرعت جابه جایی ها را فراهم می آورد.
به کمک تجهیزات ایکس ری ایران ساخت از سال ۱۳۹۸ تا کنون روزانه حدود ۵۵۰ هزار اسکن در سال صورت گرفته است و با نصب دستگاههای جدید تا سال ۱۴۰۳، رکورد بیشتر از یک میلیون اسکن شکسته می شود. سرعت اسکن با کمک تولیدات داخلی از ۴ دقیقه به کمتر از ۳۰ ثانیه رسیده است.



1400/09/08
21:57:00
5.0 / 5
670
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , دلار , ریاست جمهوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا