یك فعال اقتصادی پاسخ داد

چرا تکلیف جامعه ایران با چین مشخص نیست؟

چرا تکلیف جامعه ایران با چین مشخص نیست؟

بازاری: یک فعال اقتصادی می گوید نبود تعادل در رابطه با غرب و شرق در اقتصاد ایران، گاهی برای جامعه این نگرانی را به وجود می آورد که همکاری با چین مطلوب نمی باشد.


فرشید فرزانگان در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: چین امروز یکی از بزرگ ترین قدرت های اقتصادی جهان است و با خیلی از کشورهای دنیا همچون کشورهای منطقه ما ارتباطات اقتصادی گسترده و رو به رشدی دارد. هر چند در ایام گذشته با سفر رییس جمهور چین به عربستان سعودی توجهات به همکاریهای این دو کشور جلب شد اما در عمل، در سالهای قبل چین با کشورهایی چون عربستان سعودی و امارات متحده عربی رابطه قدرتمند اقتصادی داشته و این کشورها از شرکای مهم چین در منطقه به شمار می روند.
وی با اشاره به روند طی شده در سالهای قبل در کشورهای عربی منطقه، بیان کرد: این کشورها توانسته اند با ادامه فروش نفت خود، زیرساخت های اقتصادی خودرا تقویت نمایند و در روند اقتصادی منطقه و آسیا جایگاه مهمی را از آن خود کرده اند. نگاهی به نرخ رشد اقتصادی عربستان سعودی در سالهای قبل نشان میدهد که این کشور توانسته میانگین رشدی بالاتر از کشورهای اروپایی را به ثبت برساند و همین موضوع سبب شده خیلی از کشورهای جهان برای همکاری با دولت سعودی علاقه نشان دهند.
عضو هیئت مدیره اتاق تجاری ایران و امارات متحده عربی افزود: بر خلاف این تصور که کشورهای عربی منطقه تنها به غرب وابسته اند یا با آنها کار می کنند عملکرد سالهای قبل این کشورها خلاف این مساله را نشان میدهد. عربستان سعودی در سالهای اخیر شریک اول تجاری چین در منطقه بوده و امارات حدود 40 درصد از واردات نفت ژاپن را در اختیار دارد. در حقیقت همین ادامه فعالیت و توسعه همکاری ها سبب شده این کشورها سهم خودرا در تجارت با کشوری مانند چین بالا برند و آنچه که در مسافرت اخیر رییس جمهور چین به ریاض دنبال شد نیز نه شروع همکاری که توسعه و افزایش همکاری ها را هدف قرار داد.
فرزانگان با اعلان اینکه کشورهای منطقه روی افزایش همکاری با اوراسیا نیز حساب باز کرده اند، تشریح کرد: بررسی ها نشان میدهد که در سالهای قبل کشورهای عربی توانسته اند سطح همکاری ها با روسیه و دیگر کشورهای این منطقه را بالا برند و خیلی از شرکت های فعال در انرژی اوراسیا یا در عربستان سعودی و امارات دفتر خودرا تاسیس کرده اند یا بدنبال تقویت حضور خود هستند. بدین سان ما باید نگاه مان به نحوه فعالیت اقتصادی این کشورها را تغییر دهیم.
وی درباره ی جایگاه ایران در این تبادلات منطقه ای نیز اظهار داشت: کشور ما چه از نظر موقعیت جغرافیایی و چه از نظر ظرفیت های اقتصادی گزینه بسیار مطلوبی برای همکاری تجاری محسوب می شود. حتی وقتی چین امروز در آفریقا سهم بزرگی از بازار و سرمایه گذاری را دارد، ما باتوجه به نزدیکی مسافت می توانیم قسمتی از این پروژه باشیم اما پیش نیاز این مساله بازگشت اقتصاد ایران به عرصه جهانی و کنار رفتن محدودیت هایی چون تحریم و اف ای تی اف است. در صورتیکه نگرانی ها در این عرصه را کنار بزنیم، اساسا ایران ظرفیت بسیار خوبی برای حضور در این عرصه دارد.
فرزانگان اشاره کرد: باتوجه به سابقه تاریخی دهه های گذشته، جامعه ایران یک نگرانی از وابستگی به یک کشور یا یک دیدگاه دارد و بدین جهت گاهی وقتی صحبت از همکاری با چین می شود نگرانی هایی به وجود می آید اما اگر ما چارچوبی با محوریت منافع ملی تعیین نماییم و شرایط را برای همکاری با شرق و غرب به شکل همزمان و مساوی فراهم نماییم، اساسا همکاری و توسعه تجارت مشترک با چین نیز به نفع اقتصاد ایران خواهد بود.




منبع:

1401/09/19
15:21:06
5.0 / 5
604
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , سرمایه , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا