كارشناس اقتصادی در گفت وگو با بازاری مطرح كرد؛
دولت چاره ای جز تبعیت از قیمت ندارد
به گزارش بازاری، یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: بطور کلی دولت شاید بتواند در کوتاه مدت بر مکانیسم نرخها تأثیرگذار باشد اما واقعیت این است که دولت در طولانی مدت چاره ای جز تبعیت از قیمت و بازار را ندارد.
نوید رجایی کارشناس و فعال اقتصادی در گفت و گو با مهر با اشاره به اینکه در سالی که گذشت شاهد حذف ارز ترجیحی بودیم که به این مسئله از زوایای متفاوتی می توان نگاه کرد، اظهار داشت: بطور کلی دولت شاید بتواند در چشم اندازهای کوتاه مدت بتواند بر مکانیسم نرخها تأثیرگذار باشد اما واقعیت این است که قیمت حساس ترین عنصر شناخته می شود و دولت در طولانی مدت چاره ای جز تبعیت از قیمت ندارد.
رجایی افزود: یکی از مزایای عمده حذف ارز ترجیحی از بین بردن رانت و سودهای باد آورده برای عده ای از تجار بود این افراد به آسانی ارز با پایین ترین نرخ قیمت خریداری می کردند و همان ارز را بدون این که محصولی وارد کنند در بازار آزاد میفروختند. از طرف دیگر به این نکته توجه داشته باشید تعریف اول اقتصاد به مفهوم مدیریت منابع کمیاب در راستای نیازهای نامحدود بشری است.
این کارشناس اقتصادی افزود: تحریم ها سبب شده تا دریچه هایی از پول های چاپی هر روز به این اقتصاد روانه شود و این حجم پول می تواند هر آن چه را که بخواهد ببلعد پس زمانی که نرخها در پایین ترین حد ممکن قرار داشته باشد ما با بحران مواجه خواهیم شد و این نکته بسیار منفی است و می توانست اثرات ویران کننده ای داشته باشد. بااینکه دولت چاره ای جز حذف ارز ترجیحی نداشت اما در ابتدا اعلام کردن کالابرگ و سپس واریز پول بصورت نقدی نشان از بی برنامه بودن دولت داشت و بهتر بود دولت حذف ارز ترجیحی را زمانی انجام دهد که برجام یا تحول بزرگ سیاسی دیگر رخ داده بود.
رجایی در آخر اظهار داشت: زمانی که مردم به ویژه سه قشر پایین درآمد در سطح شکننده ای قرار دارند باید برنامه ویژه ای برای این گروه در نظر گرفت وقتی ارز ترجیحی حذف می شود موجب افزایش محصولاتی دام و لبنی می شود در نتیجه سفره اقشار کم درآمد کوچک و کوچک تر می شود.
منبع: baazari.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب