ثروت 135 تریلیون دلاری آمریکا کجاست؟

ثروت 135 تریلیون دلاری آمریکا کجاست؟

به گزارش بازاری، آمریکایی ها اغلب در رابطه با امور مالی کشور خود این دو دیدگاه متضاد را دارند که یا غرق در بدهی های فدرال هستند و به سمت ورشکستگی پیش می روند یا بالاترین استاندارد زندگی و ثروت را در میان هر کشوری در تاریخ جهان بوجود آورده اند.



به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، اغلب این دو دیدگاه افراطی، هر دو صادق هستند؛ اما آیا هر دو مورد می توانند درست باشند یا باید متقابل باشند؟ برای به پرداختن به چنین سؤالاتی، باید به ابزارهایی مجهز بود تا موقعیت مالی و عملکرد مالی این کشور را از دیدگاهی جامع درک کرد.

یک توصیف منحصر به فرد اما مهم از موقعیت مالی آمریکا، در یک سطح مرکب با بهره گیری از همه منابع عمومی (دولتی) و خصوصی (غیر دولتی) دارایی ها و بدهی ها است. نهادهای دولتی در سطوح فدرال، ایالتی و محلی، هر کدام ترازنامه ای دارند که منعکس کننده مطالبات آنها نسبت به دارایی ها و تعهدات معوق آنها است.

شهروندان آمریکایی (و نهادهای شرکتی) هم دارایی های مختلف دارند، بدهی دارند و بالفعل، مالکان نهادهای دولتی خود هستند. به این ترتیب، از دیدگاه کل آمریکا، یک خلاصه حسابداری کامل به مفهوم متعارف، همراه با صورت های مالی و افشاهای پشتیبان، با جمع کردن آن ترازنامه های جداگانه در قسمت های دولتی و خصوصی و سپس حذف متعاقب، می تواند تهیه شود.

برای درک این نکته آخر، باید توجه داشت از آنجائیکه برخی از دارایی های مالی که بوسیله ی یک نهاد آمریکایی نگهداری می شود، ممکنست با بدهی مالی با ارزش برابر، توسط نهاد دیگری جبران شود، این دو مورد با هم در سطح ملی تلفیقی، به ارزش صفر می رسند. نتیجه، تأثیر صفر بر ثروت خالص ملی است.

این رویکرد منحصر به فرد، شبیه ادغام شرکتی در قالب اصول حسابداری پذیرفته شده عمومی است که استانداردهای حسابداری مورد استفاده شرکت های دولتی در آمریکاست. با این وجود، در این مورد، از حساب های غیر اصول حسابداری پذیرفته شده عمومی که توسط فدرال رزرو تهیه شده، استفاده شده است. به عنوان نمونه، در نظر بگیرید که دولت فدرال، اسناد خزانه (یک بدهی مالی) را برای تأمین مالی مخارج مورد نیاز دولت فدرال منتشر می کند. خانوارهای آمریکایی هم به نوبه خود، اغلب این اسناد خزانه را خریداری می کنند و بدین سبب دارایی مالی دارند. حدودا ۷۵ درصد از کل بدهی فدرال به اضافه ۳۲ تریلیون دلار، در داخل کشور نگهداری می شود.

نمودار زیر ثروت خالص آمریکا در ۳۱ دسامبر ۲۰۲۲ را با این نظر خلاصه می کند:

ترازنامه آمریکا

در سطح نهاد تلفیقی ملی (به تریلیون دلار آمریکا)
دارایی ها ارزش بازار کسب و کارهای داخلی آمریکا ۵۵.۱ مطالبات مالی آمریکا در مورد سایر کشورهای جهان ۲۶.۳ مجموع دارایی های مالی ۸۱.۴ املاک و مستغلات ۸۳.۵ کالاها، تجهیزات بادوام و موجودی ها ۱۱.۲ مالکیت معنوی و سایر موارد ۲.۳ مجموع دارایی های غیر مالی ۹۷.۰ مجموع دارایی های آمریکا ۱۷۸.۴ بدهی ها و ثروت اوراق بهادار خزانه داری آمریکا با مالکیت خارجی ۷.۴ مالکیت خارجی سهام شرکت های آمریکایی ۱۰.۹ سرمایه گذاری مستقیم خارجی در آمریکا ۱۱.۰ سایر بدهی های خارجی ۱۲.۳ دلار مجموع بدهی های آمریکا ۴۱.۶ مجموع ثروت آمریکا ۱۳۶.۸ مجموع بدهی ها و ثروت آمریکا ۱۷۸.۴
دو کلاس بزرگ دارایی، ارزش کسب و کارهای داخلی و خالص املاک و مستغلات، به ترتیب ۵۵.۱ و ۸۳.۵ تریلیون دلار است که به اتفاق، ۷۸ درصد از کل دارایی های تلفیقی را می سازند. کل ارزش املاک و مستغلات آمریکا همچون ارزشی که در کسب و کارهای داخلی نگهداری می شود، به ۱۰۰.۳ تریلیون دلار می رسد، اما باتوجه به اینکه ۱۶.۸ تریلیون دلار آن در ارزش های شرکتی منعکس شده، فرایند تلفیقی، املاک را به عنوان خالص این مبالغ گزارش می دهد تا از شمارش مضاعف اجتناب شود.

یک حقیقت قابل توجه اینست که اپل به عنوان ارزشمندترین شرکت آمریکا، دارای ارزش بازار حدود ۳ تریلیون دلار یا حدود ۱.۷ درصد از کل دارایی های آمریکا است. با احتساب شرکت های متا، مایکروسافت و آمازون، این میزان به بالای ۵ درصد افزایش می یابد. بدهی ها در سطح نهاد ملی، صرفاً از مطالبات خارجی نسبت به دارایی های آمریکا به میزان ۴۱.۶ تریلیون دلار تشکیل شده است که از منابع مختلف حاصل می شود. در مطالبات مالی خارجی، ۷.۴ تریلیون دلار مالکیت خارجی اوراق بهادار خزانه داری آمریکا معادل حدودا ۲۵ درصد از کل خزانه اوراق خزانه آمریکا وجود دارد.

به طور کلی، این نشان دهنده تقاضای قوی بین المللی برای دارایی های آمریکا است. در مقابل، مطالبات آمریکا از دارایی های خارجی، ۲۶.۳ تریلیون دلار بود که این کشور را در وضعیت مالی منفی خالص جهانی از این نظر قرار می دهد. با کسر بدهی ها از دارایی ها، کل ثروت خالص آمریکا، ۱۳۶.۸ تریلیون دلار است که ۷۶.۷ درصد از کل پایه دارایی تلفیقی ۱۷۸.۴ تریلیون دلاری است.

یک دیدگاه متفاوت اما در عین حال ارزشمند، مشاهده ثروت خالص آمریکا به شکل فرعی و در سطوح نهادهای بخش خصوصی و دولتی قبل از تلفیق است:

ثروت آمریکا

در سطوح نهادهای بخش خصوصی و عمومی (به تریلیون دلار آمریکا)
بخش خصوصی خانوارها ۱۲۱.۹ غیر انتفاعی ۸.۶ کسب و کارهای غیر شرکتی ۱۷.۲ مجموع بخش خصوصی آمریکا ۱۴۷.۷ بخش عمومی دولت فدرال ۲۱.۳ دولت ایالتی و محلی ۱۱.۵ کل بخش عمومی آمریکا منفی۹.۸ عدم تطابق ابزاری منفی ۱.۱ مجموع ثروت آمریکا ۱۳۶.۸
همانطور که قابل انتظار بود، بخش خصوصی، تمام ثروت خالص آمریکا را در اختیار دارد، در صورتیکه بخش دولتی منفی است. این حقیقت اخیر به سبب بدهی خالص فدرال ۲۶.۸ تریلیون دلاری است. با این وجود، باید تکرار کرد که حدود ۷۵ درصد از بدهی های فدرال، متعلق به شهروندان آمریکا است یا به عنوان دارایی نگهداری می شود.

به عبارت دیگر، بخش بزرگی از مخارج فدرال بخش دولتی از راه صدور اوراق خزانه (داوطلبانه) در مقابل مالیات (غیر ارادی) که روش جایگزین مورد استفاده دولت فدرال برای تبدیل سرمایه بخش خصوصی به سرمایه بخش دولتی است، تأمین می شود. این یک تصمیم تأمین مالی فدرال است، نه یک تصمیم در سطح هزینه های فدرال، با این وجود، این دو اغلب با هم ترکیب می شوند.

بر اساس گزارش وبسایت بارونز، معیار اصلی اقتصادی پشت تولید ثروت چیست؟ تولید ناخالص داخلی به دقت رصد می شود و به عنوان یکی از مهم ترین و پرکاربردترین معیارهای سنجش فعالیت اقتصادی در نظر گرفته می شود. تغییرات به ظاهر کوچک در نرخ رشد تولید ناخالص داخلی واقعی در صورت تداوم یافتن برای یک مدت طولانی، می تواند تأثیر قابل توجهی بر تولید ناخالص داخلی در آینده داشته باشد. به این ترتیب، درک تأثیر و حساسیت نرخ رشد تولید ناخالص داخلی واقعی در دوره های طولانی، بسیار اهمیت دارد.





منبع:

1402/11/07
09:36:20
5.0 / 5
438
تگهای خبر: ابزار , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا