پیش بینی صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری به سوریه امسال

پیش بینی صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری به سوریه امسال

به گزارش بازاری، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: پیش بینی می شود صادرات ایران به سوریه امسال به ۵۰۰ میلیون دلار افزایش یابد.



به گزارش بازاری به نقل از مهر، مهدی ضیغمی در مورد تجارت خارجی کشور و برنامه های پیش رو، اظهار داشت: یکی از مهم ترین برنامه های تجاری امسال برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در اردیبهشت سال جاری با عنوان اکسپو ۲۰۲۴ است. در واقع ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی امسال برگزار می گردد اما با عنایت به ابعاد این نمایشگاه، نمایشگاه سال جاری دومین نمایشگاه بزرگ توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران پس از نمایشگاه سال قبل به حساب می آید.
وی اظهار نمود: نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران از سال ۹۰ تابحال برگزار می گردد و سال قبل پنجمین دوره آن در ابعاد بسیار بزرگی برگزار شد، به صورتی که حدود هزار و ۳۰۰ تاجر از هفتاد کشور دنیا از این نمایشگاه بازدید نمودند.
وی اظهار داشت: بر مبنای برآوردهای انجام شده از هزار و ۳۰۰ نفر تاجری که از کشورهای مختلف در نمایشگاه سال قبل حضور داشتند، ۱۵۰ نفر قرارداد تجاری با شرکتهای ایرانی منعقد نمودند که برآورد ما از ارزش این قراردادها حدود یک میلیارد دلار است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان نمود: البته ۱۳ درصد از این ۱۵۰ نفر حاضر شدند که قراردادهای خویش را آشکار کنند و با بررسی های انجام شده، ارزش این قراردادها به ۴۵۰ میلیون دلار می رسد.
ضیغمی با اشاره به اینکه برای نمایشگاه سال قبل حدود یک میلیون دلار هزینه شد، اظهار داشت: امسال ۸۰۰ شرکت داخلی در نمایشگاه شرکت می کنند و از ۲ هزار و ۵۰۰ تاجر از کشورهای مختلف و بویژه کشورهایی از پتانسیل تجاری با ما در آینده برخوردار می باشند دعوت کرده ایم. بعنوان مثال از تجار و مقامات مسئول کشورهای آفریقایی، کشورهای شرق آسیا و آمریکای جنوبی برای بازدید در این نمایشگاه دعوت شده است.
وی اضافه کرد: پیشبینی می شود، امسال حدود ۲ میلیارد دلار قرارداد بین تجار خارجی و شرکتهای حاضر در این نمایشگاه منعقد شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با عضویت ایران در سازمان کشورهای عضو شانگهای و گروه بریکس و ظرفیتهای تجاری حاصل از این عضویت ها، اظهار داشت: رویکرد تجاری بریکس نسبت به شانگهای بسیار قوی تر است در واقع سازمان همکاریهای شانگهای بیشتر به یک پیمان منطقه ای دفاعی شبیه است اما گروه بریکس بیشتر اهداف تجاری را دنبال می کند، بنابراین ما از عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای از ظرفیت کشورها استفاده می نماییم و با کشورهای عضو شانگهای نشست های تخصصی برگزار می نماییم.
وی اضافه کرد: در بریکس هم به لحاظ اقتصادی فعال تر هستیم و از آنجائیکه بریکس برنامه هایی مانند نظام تعرفه ای واحد و ارز واحد و ساختار تهاتر را دنبال می کند این برنامه ها برای ما فرصت مغتنمی است. ضیغمی بیان داشت: البته این موضوعات هنوز محقق و اجرایی نشده، اما پیشبینی می شود تا سال ۲۰۳۰ نظام ارزی واحد بین کشورهای عضو بریکس شکل بگیرد. در واقع این مورد از سوی چند کشور عضو مطرح و درحال بررسی است اما تحقق آن زمان بر است. در زمینه نظام تهاتر تقریبا توافقاتی صورت گرفته است.
ضیغمی در مورد تجارت با سوریه، اظهار داشت: ۱۳ سال پیش توافق نامه تجارت آزاد با سوریه به امضا رسید اما هنوز این توافق نامه اجرا نشده است و درحال احیای آن هستیم که اجرایی شدن آن می تواند تجارت بین دو کشور را افزایش دهد. ضیغمی با اشاره به اینکه ایران حدود ۱۰ درصد بازار سوریه را در اختیار دارد، اظهار داشت: پیشبینی می شود، صادرات ما به سوریه امسال به ۵۰۰ میلیون دلار افزایش یابد.

1403/01/14
08:43:30
5.0 / 5
328
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تخصص , دلار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا