شتاب چین برای سرمایه گذاری در خارج از کشور
بازاری: شرکت های چینی با سریع ترین سرعت در هشت سال قبل در خارج از کشور سرمایه گذاری می کنند.
به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، سرمایه گذاری در خارج از کشور چین به سمت بالاترین سطح هشت ساله خود می رود برای اینکه شرکت های در رابطه با آن کارخانه های بیشتری در خارج از کشور می سازند و این تغییری است که می تواند انتقادها را نسبت به صادرات پکن کم کند.
برمبنای داده های پخش شده، شرکت های چینی از ژانویه تا مارس ۲۴۳ میلیارد یوان (۳۳.۵ میلیارد دلار) سرمایه گذاری مستقیم خارجی داشته اند. این بالاترین رقم در سه ماهه اول از سال ۲۰۱۶ بود و حدود ۱۳ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت. شرکت هایی که در صنایعی مانند خودرو های برقی و انرژی خورشیدی از رقبای خود جلوتر هستند، شرکت هایی پیشرو هستند. این سرمایه گذاری ها ممکنست به کاهش تنش های تجاری با بوجودآوردن شغل و رشد اقتصادی در بازارهای خارج از کشور کمک نماید.
آلیسیا گارسیا هررو، اقتصاددان ارشد آسیا و اقیانوسیه در Natixis اظهار نمود که چین می خواهد در خارج از کشور تولید نماید تا مازاد تجاری کم شود و با اهمیت تر از همه، ظرفیت مازاد کم شود. رقابت ژئوپلیتیکی خصوصاً با ایالات متحده و اروپا به این معنا است که سرمایه گذاری چین ممکنست همیشه مورد استقبال قرار نگیرد.
ژاپن در دهه ۱۹۸۰ توانست از سرمایه گذاری خارج از کشور توسط خودروسازان پیشرو در جهان برای هموارسازی روابط دیپلماتیک استفاده نماید اما این کشور رقیب راهبردی ایالات متحده به شکل امروزی چین نبود. برت هافمن، استاد دانشگاه سنگاپور و مدیر سابق بانک جهانی در چین اظهار نمود این بدان معناست که پکن ممکنست نتواند از این روش پیروی کند.
در سال ۲۰۲۲، حدود سه چهارم سرمایه گذاری مستقیم خارجی چین در آسیا بود. گزارش جداگانه ای که این هفته انتشار یافت، افزایش سرمایه گذاری چینی در بلوک آسیای جنوب شرقی آسیا را نشان داد که در سال قبل حدودا چهار برابر شد که با ۲۶ میلیارد دلار، حدودا دو برابر مجموع کل شرکت های آمریکایی، کره جنوبی و ژاپنی بود.
چری این هفته اعلام نمود که می خواهد به تازه ترین خودروساز چینی تبدیل گردد که یک کارخانه در تایلند راه اندازی می نماید و هدف آن شروع تولید خودرو های برقی در سال آینده است.
بی وای دی، بزرگترین سازنده خودرو های برقی جهان، ماه گذشته کار خودرا بر روی کارخانه ای در برزیل؛ نخستین کارخانه خارج از آسیا شروع کرد و می خواهد تا اوایل سال ۲۰۲۵ تولید خودرا شروع کند. همین طور یک پروژه بزرگ در مجارستان دارد که به مرکز فعالیت تجاری چین در اروپا تبدیل گشته است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، تولیدکنندگان چینی در صنعت خورشیدی که بر تولید جهانی تسلط دارند، بدنبال سرمایه گذاری بیشتر در خارج از کشور هستند.
منبع: baazari.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب