بانک مرکزی به تنهایی نمی تواند مشکلات و چالش های نظام اقتصادی ایران را حل کند

بانک مرکزی به تنهایی نمی تواند مشکلات و چالش های نظام اقتصادی ایران را حل کند

به گزارش بازاری، عبده تبریزی با اشاره به اینکه بانک مرکزی به تنهایی نمی تواند مشکلات و چالش های نظام اقتصادی ایران را حل کند، اظهار داشت: کنترل نسبی نرخ ارز در چند ماه اخیر نیز یک موفقیت به شمار می آید و این سیاست ها باید ادامه یابد. دولت جدید نیز باید با هماهنگی همه نهادها، این سیاست ها را ادامه بخشد و در عین حال فشارها را کم کند تا جریان پول بیشتری به کسب وکارها برسد و نرخ رشد اقتصادی نیز افزایش یابد.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، حسین عبده تبریزی، کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر این که برقراری آرامش در بازار ارز شایسته تقدیر است، اظهار داشت: بطور قطع این که بانک مرکزی توانسته آرامشی در بازار ارز بوجود آورد، یک موفقیت برای این نهاد است.
این کارشناس مسائل اقتصادی اضافه کرد: سیاست گذار پولی بدنبال ایجاد تعادل است و نمی تواند بطور ناگهانی نرخ تورم را از ۴۵ درصد به تک رقمی کم کند. با این وجود، بانک مرکزی به تنهایی نمی تواند مشکلات و چالش های نظام اقتصادی ایران را حل کند.

سیاست گذار پولی بدنبال برقراری تعادل است

عبده تبریزی در گفتگو با مجله تازه های اقتصاد بانک مرکزی افزود: سیاست گذار پولی بدنبال برقراری تعادل است، یعنی تعادل بین کنترل نرخ تورم و حفظ حیات کسب وکارها. دراین زمینه می توان اظهار داشت که این کنترل با چالش هایی مواجه است: اول این که آیا این نرخ پایدار خواهد بود و دوم این که آیا می توانیم به تدریج فشار بر تامین مالی کسب وکارها را کاهش دهیم و اجازه دهیم اقتصاد بیشتر حرکت کند؟
وی ادامه داد: ۱۰۰ درصد، اگر شما بتوانید نقدینگی را کنترل کنید، تورم آرام می گیرد و در این مورد شکی نیست. اما مسئله این است که اداره اقتصاد تنها به سیاست های پولی وابسته نیست.
بگفته این کارشناس مسائل اقتصادی، سیاست گذار پولی باید تعادل را برقرار کند و در کنار آن، سیاست گذاران مالی نیز باید در این راه تلاش کنند. اصلاح وضعیت تورم در ایران و کنترل نقدینگی باید بصورت ساختاری و پایدار صورت گیرد. برای مثال، کسری بودجه نباید وجود داشته باشد. اگر کسری بودجه ادامه پیدا کند و بودجه هایی مصوب شود که کسری را تشدید کند، کار سیاست گذار پولی نیز پیش نخواهد رفت. بنابراین، باید هماهنگی بین این دو وجود داشته باشد.

فشارهای خارجی و تحریم ها نیز تأثیر عمده ای بر کل اقتصاد دارند

عبده تبریزی اشاره کرد: هم اکنون سیاست گذار پولی نگران تورم است و عوامل کنترلی خودرا به کار گرفته است، همچون افزایش نرخ بهره، ورود به بازار و اجرای سیاست های بازار باز و کنترل ترازنامه به عنوان ابزاری مؤثر برای کاهش حجم پول در داخل اقتصاد. اما در کنار این اقدامات، سیاست های مالی و بودجه ای نیز نقش بسیار مهمی دارند و فشارهای خارجی و تحریم ها نیز تأثیر عمده ای بر کل اقتصاد دارند.
وی بیان داشت: آن چه حالا در مقابل بانک مرکزی قرار دارد، حفظ نسبی قیمت ارز و جلوگیری از بدتر شدن وضعیت است. همچنین، بانک مرکزی باید بتواند موقعیت فعلی خود در کنترل تورم را حفظ کند و اگر نهادهایی با ناترازی در اقتصاد وجود دارد، به حل این مسائل بپردازد.

ما وارد دامنه خطرناکی از نرخ های تورم افسارگسیخته نشدیم

این کارشناس مسائل اقتصادی اظهار داشت: این که ما وارد دامنه خطرناکی از نرخ های تورم افسارگسیخته نشدیم، یک موفقیت مهم می باشد. همچنین، توانایی بانک مرکزی در یافتن ابزارهای نسبتاً کارایی مانند کنترل تورم، کنترل صورت های مالی و کنترل ترازنامه، به او این امکان را داده که سیاست های خودرا آسان تر پیش ببرد.

کنترل نسبی نرخ ارز باید ادامه یابد

عبده تبریزی این مطلب را نیز افزود که کنترل نسبی نرخ ارز در چند ماه اخیر نیز یک موفقیت به شمار می آید و این سیاست ها باید ادامه یابد. دولت جدید نیز باید با هماهنگی همه نهادها، این سیاست ها را ادامه بخشد و در عین حال فشارها را کم کند تا جریان پول بیشتری به کسب وکارها برسد و نرخ رشد اقتصادی نیز افزایش یابد.


1403/07/02
14:54:26
5.0 / 5
287
تگهای خبر: ابزار , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا