علت رونق بازارهای غیرمولد به جای تولید چیست؟

علت رونق بازارهای غیرمولد به جای تولید چیست؟

به گزارش بازاری، حاشیه سود کم تولید به واسطه تحمیل هزینه های سربار از جانب دولت و قوانین و مقررات و دستورالعمل های سختگیرانه در این عرصه، بازارهای غیرمولد را رونق بخشیده است.



به گزارش بازاری به نقل از مهر، نام گذاری سال ها توسط رهبر معظم انقلاب از ابتدای دوران رهبری آغاز شد؛ از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۷، شعارها به طور عمده با محوریت مسایل فرهنگی و سیاسی برگزیده می شدند و از سال ۸۷ به این سو شعارها رنگ و بوی اقتصادی به خود گرفتند و با ورود به دهه نود اسامی سال ها با تمرکز بیشتری بر اقتصاد و بخصوص رونق تولید و رفع موانع پیش روی صنایع انتخاب گردید.
سال ۱۳۸۷: با تاکید بر نوآوری و شکوفایی علمی و اقتصادی، این سال به نام «نوآوری و شکوفایی» نام گذاری شد.
سال ۱۳۸۸: به دنبال مصرف بی رویه منابع انرژی، سال «اصلاح الگوی مصرف» نام گرفت تا فرهنگ صرفه جویی و بهره وری ارتقا یابد.
سال ۱۳۸۹: بعد از یک سال پرتنش سیاسی، کشور نیازمند تلاش مضاعف برای بازسازی بود. بنابراین این سال با تاکید بر کوشش و عزم جدی، «همت مضاعف و کار مضاعف» نامیده شد.
سال ۱۳۹۰: با تشدید تحریم های اقتصادی، شعار «جهاد اقتصادی» انتخاب|شد تا حرکت اقتصاد مقاومتی شتاب گیرد.
سال ۱۳۹۱: برای مواجهه با فشارهای اقتصادی و تقویت تولید داخلی، سال «تولید ملی و پشتیبانی از کار و سرمایه ایرانی» نام گرفت.
سال ۱۳۹۲: با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و احتیاج به مشارکت گسترده مردم، این سال با شعار «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» مزین شد.
سال ۱۳۹۳: با تاکید بر همزمانی رشد اقتصادی و اعتلای فرهنگی، سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نام گرفت.
سال ۱۳۹۴: برای تحکیم پیوند میان دولت و ملت، شعار «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» انتخاب گردید.
سال ۱۳۹۵: در جهت اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گذاری شد.
سال ۱۳۹۶: با ادامه تاکید بر اقتصاد مقاومتی، شعار «اقتصاد مقاومتی، تولید- اشتغال» محور نام گذاری سال شد.
سال ۱۳۹۷: با عنایت به اهمیت پشتیبانی از تولید داخلی، سال «حمایت از کالای ایرانی» نام گرفت تا فرهنگ مصرف کالای ملی ترویج شود.
سال ۱۳۹۸: در جهت تاکید بر تقویت تولید ملی بعنوان کلید حل مشکلات اقتصادی، این سال «رونق تولید» نام گذاری شد.
سال ۱۳۹۹: شعار «جهش تولید» انتخاب|شد تا گامهای تولید ملی شتاب بیشتری بگیرد
سال ۱۴۰۰: با هدف رفع موانع تولید و تقویت حمایت ها، سال «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» نام گرفت.
سال ۱۴۰۱: برای توسعه فعالیتهای دانش بنیان و اشتغال آفرین، سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» نامیده شد.
سال ۱۴۰۲: با عنایت به معضل تورم و ضرورت رشد تولید داخلی، سال «مهار تورم، رشد تولید» نام گذاری شد.
سال ۱۴۰۳: رهبر معظم انقلاب اسلامی با تاکید بر لزوم مشارکت عمومی در حوزه تولید، سال پیش را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» را نام گذاری کردند.
سال ۱۴۰۴: شعار سال جاری هم با تاکید بر مقوله تولید، «سرمایه گذاری برای تولید» نام گذاری شد.
رونق بازارهای غیرمولد به سبب حاشیه سود کم تولید
تاکید مکرر رهبر انقلاب بر مقوله تولید که در شعارهای سالانه هم خویش را به خوبی نشان می دهد، مبین اهمیت بالای این بخش است چونکه اگر چرخ تولید به درستی بچرخد نه تنها منجر به توسعه اقتصاد و اشتغال آفرینی می شود بلکه سطح رفاه جامعه را هم بالا می برد.
بنابراین با توجه به این که تقریبا طی ۲۴ سال گذشته، اقتصاد با محوریت تولید ۱۵ مرتبه حضور مستقیم و غیرمستقیم در نام گذاری های سالانه داشته نشان از نگاه ژرف مقام معظم رهبری بر مقوله تولید دارد؛ در این میان نکته ای که در انتخاب شعار سال جاری از هر مبحث دیگری قابل توجه است تأکید بر هدایت سرمایه گذاری ها بسمت تولید است؛ این مبحث نشان داده است که طی سالهای گذشته کمتر به این مقوله توجه شده و سرمایه گذاری از تولید بسمت بازارهای غیرمولد هدایت شده است.
در واقع انتخاب شعار سال تحت عنوان «سرمایه گذاری برای تولید»، گویای آن می باشد که برای تحقق پیشرفت اقتصادی، دستیابی به خودکفایی و ایجاد اشتغال پایدار، چاره ای جز توجه ویژه به مقوله سرمایه گذاری در قسمت تولید نداریم. در حالی که کشور ما با چالش های اقتصادی گوناگونی روبه رو است، سیاستگذاری های هوشمندانه و اتخاذ تصمیماتی که منجر به افزایش سرمایه گذاری در قسمت های مولد شود، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
محمد خاکی عضو اتاق ایران در این خصوص می گوید: حاشیه سود کم تولید به واسطه تحمیل هزینه های سربار از جانب دولت و قوانین و مقررات و دستورالعمل های سختگیرانه در این عرصه، بازارهای غیرمولد را رونق بخشیده و سودآوری در قسمت غیرمولد به مراتب بیشتر و چندین برابر تولید است و هیچ گونه اشتغال پایداری را هم تضمین نمی کند؛ جز آن که اثرات مخرب بر اقتصاد برجای گذاشته و علاوه بر انباشت نقدینگی سبب ایجاد تورم هم شده است حاشیه سود کم تولید به واسطه تحمیل هزینه های سربار از جانب دولت سبب شده سودآوری در قسمت غیرمولد چندین برابر تولید شود که اثرات مخرب بر اقتصاد برجای گذاشته و علاوه بر انباشت نقدینگی سبب ایجاد تورم هم شده است.
وی اعتقاد دارد که این نقدینگی انباشته شده و رشد غیرمعقول آن، صرف نظر از ریشه به وجود آمدن آن بسمت هر بازاری که حرکت نماید سبب ایجاد تورم فزاینده خواهد شد و تابحال هم رویه حاکم بر سیاستهای پولی و مالی و اقتصاد کلان هم نتوانسته است جلوی آنرا بگیرد و همین مساله هم سبب شده که نرخ تشکیل سرمایه منفی شود و تداوم این نرخ منفی سبب خروج سرمایه مولد از تولید و کشور شده است.
خاکی تصریح می کند: با عنایت به ظرفیت کشور در حوزه های مختلف (نفت و گاز و پتروشیمی، صنعت، معدن و گردشگری) با تشکیل ثبات در اقتصاد و اصلاح قوانین و مقررات و حل مسایل سیاسی بین المللی میتوان امید داشت سرمایه گذاری بسمت تولید سوق پیدا کند و موجبات رشد و توسعه را فراهم نموده و علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، تورم افسارگسیخته را کنترل و ارزش پول ملی را تقویت و در نهایت بهبود کیفیت زندگی مردم را باعث شود.
اعتماد کلید جذب سرمایه
یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق هم در مورد شعار سال می گوید: چه برنامه ای که رئیس جمهور عرضه می کنند، چه مشکلاتی که در گذشته با آن مواجه بودیم و چه فرمایشات اخیر رهبری در مورد سرمایه گذاری، همگی به یک نقطه مشترک باز می گردند و آن اینست که بدون سرمایه گذاری، تحقق تولید و رشد اقتصادی امکانپذیر نیست. متاسفانه در سالهای گذشته، یکی از چالش های اصلی کشور، عدم سرمایه گذاری کافی، حتی در حد جبران استهلاک ها بوده است.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاری، الزامات خاص خویش را دارد و تنها با خواست و اراده محقق نمی گردد، بلکه نیازمند ایجاد فضایی امن و مناسب می باشد. فضایی که در آن سرمایه گذار، شامل دولتی، خصوصی یا خصولتی، نسبت به توانمندی، صداقت و شفافیت مدیران و مجریان اطمینان حاصل کند. در واقع اگر سرمایه گذار به فضای حاکم بر اقتصاد اعتماد نداشته باشد، با هیچ وعده و وعیدی حاضر به سرمایه گذاری در تولید نخواهد شد.
آل اسحاق ضمن اشاره به این که سرمایه گذاران به سبب حساسیت های موجود، نیازمند مشاهده ثبات و هماهنگی در سیاستهای اقتصادی هستند، اضافه کرد: همه ارکان نظام اقتصادی کشور باید در یک راستا حرکت کنند و نمی توان انتظار داشت که هر بخش، ساز خویش را بزند. در صورت عدم هماهنگی و وجود تشتت در تصمیم گیری ها، سرمایه گذاران به بازارهای غیرمولد مانند طلا و ارز پناه برده و یا سرمایه خویش را از کشور خارج می کنند در صورت عدم هماهنگی و وجود تشتت در تصمیم گیری ها، سرمایه گذاران به بازارهای غیرمولد مانند طلا و ارز پناه برده و یا سرمایه خویش را از کشور خارج می کنند.
وزیر پیشین بازرگانی ضمن اشاره به این که چشم مردم ترسیده است، اظهار داشت: به سبب برخی سیاستهای اشتباه در گذشته، اعتماد مردم به بازار سرمایه و اقتصاد کشور کاسته شده است. ما در شرایطی هستیم که باوجود تمام پتانسیل ها و ظرفیتهای بالقوه، به سبب برخی ناهماهنگی ها و نگاههای نادرست، در عمل شاهد نوعی گل به خودی در اقتصاد هستیم. ازاین رو باید با شجاعت اشتباهات گذشته را پذیرفت و با استفاده از تجربیات، مسیر درست را در پیش گرفت.
آل اسحاق با تاکید بر این که امکان حل مشکلات اقتصادی کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: ما از نظر نیروی انسانی، منابع طبیعی و موقعیت ژئوپلیتیک، در شرایط بسیار خوبی قرار داریم و بخش عمده ای از مشکلات ما، ریشه در مسایل غیراقتصادی و داخلی دارد. ازاین رو باید به مدیران و کارشناسان اقتصادی اعتماد کرد و فضا را برای حضور و نقش آفرینی مؤثر متخصصان اقتصادی فراهم و از دخالت های غیرکارشناسی و سیاست زدگی در امور اقتصادی پرهیز کرد.
وی تاکید کرد: با همدلی، هماهنگی و تکیه بر توانمندی های داخلی، میتوان بر مشکلات فائق آمد و آینده ای روشن را برای اقتصاد کشور رقم زد.
۸ اجبار تحقق شعار سال
بر این اساس الزامات تحقق شعار سال را به اختصار میتوان به شرح زیر اعلام نمود.
*تأمین منابع مالی مورد نیاز تولید با نرخ کمتر و با بازپرداخت دراز مدت در کنار افزایش نرخ بیشتر برای سایر حوزه ها البته با نظارت اصولی برای پیشگیری از انحراف احتمالی
*اصلاح قوانین و رویه ها و سهولت در صدور مجوزها به نفع تولید
*به رسمیت شناختن و تأکید بر حقوق مالکیت خصوصی برای پیشگیری از مخاطرات احتمالی و اطمینان خاطر به سرمایه گذار در جهت امنیت سرمایه گذاری
*اصلاح شیوه های مالیات ستانی از بخش تولید و کاهش نرخ مالیات بر درآمد
*توجه ویژه به بازار سرمایه و سهولت در تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی از این بازار که با عنایت به سازوکار نظارتی حاکم بر این بازار می تواند بخشی از نقدینگی در کشور را جذب و در اختیار تولید قرار دهد.
*حمایت همه‌جانبه و فراگیر از تولید و کارآفرینی در همه ارکان شامل صداوسیما، مراکز فرهنگی و دینی و … و نصب العین قرار دادن فرمایشات رهبری
*اصلاح قوانین و مقررات برای جذب سرمایه گذاری خارجی و تضمین کافی برای سرمایه گذار خارجی
*برطرف کردن ناترازی ها در حوزه انرژی و در اولویت قراردادن زیرساخت های سرمایه گذاری برای تولید


منبع:

1404/01/03
13:15:07
5.0 / 5
48
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , پول , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا
فروش عمده اجناس به قیمت بازار در سایت بازاری