وامی به نام فرش دستبافت، به كام فرش ماشینی!

وامی به نام فرش دستبافت، به كام فرش ماشینی!

بازاری: در حالیكه به نظر می رسد دو سالی می گردد كه وام خرید فرش دستی به بن بست رسیده، فرش ماشینی از تسهیلات خرید به نفع خود بهره برده و بازار را بدست آورده است.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، سابقه طرح عرضه تسهیلات خرید فرش به حدود سال ۱۳۹۳ بر می گردد كه قرار بود مركز ملی فرش ایران با همكاری صندوق كارآفرینی امید تا سقف ۱۰ میلیون تومان به متقاضیان خرید فرش دستی تسهیلات خرید پرداخت كند، كه از همان زمان مبحث طراحی شیوه عرضه تسهیلات مبهم بود و پس از گذشت بیش از سه سال هنوز برای این قفل كلیدی پیدا نشده است.
پیگیری هایی كه پیش از این از وضعیت عرضه تسهیلات به فرش دستی از مركز ملی فرش انجام شد در مراحل مختلف جواب های مختلفی به همراه داشت، به صورتی كه ابتدا تا مدت زمان زیادی آماده نبودن شرایط زیرساختی صندوق كارافرینی امید برای استقرار حوزه ها در مراكز فروش بعنوان عامل كندی یا توقف این طرح اعلام می شد.
پس از آن هم تقصیر به گردن فرش فروشانی افتاد كه حاضر نبودند به خاطره دلایل عموما مالیاتی خرید و فروش خویش را با استفاده از استقرار دستگاه كارت خوان در محل كسب انجام دهند.
نهایتا پیگیری ها برای این طرح داشت تقریباً به ناامیدی می رسید كه حمید كارگر -رئیس مركز ملی فرش ایران- از اختصاص اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی برای طرح تسهیلات خرید فرش دستی اطلاع داد و اظهار داشت كه این طرح به صورت آزمایشی در شمال غرب كشور و در استان آذربایجان در حال اجرایی شدن است.
تقریباً این آخرین خبری بود كه از تسهیلات وام خرید فرش دستی به گوش رسید و بعد از آن حتی نتایج دقیقی از اجرای طرح پایلوت آن هم اعلام نشد.
اما در این میان اظهار نظرهای جالب مجتبی عراقچی -رییس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف- درباره اعطای تسهیلات خرید فرش جلب نظر كرد، چراكه روایت دیگری از آن هم عنوان شد.
وی در این باره به ایسنا اظهار داشت: پیش از این قرار بود تسهیلات خرید فرش هم به فرش های دستبافت و هم به فرش های ماشینی اعطا شود و در شرایطی كه به دلایل مختلف فرش دستبافت نتوانست از این اعتبارات منتفع شود، فرش ماشینی منابع را به سمت خود جذب كرد و نه تنها توسعه برای فرش دستی اتفاق نیفتاد بلكه فرش ماشینی با تسهیلات جدید بخش بزرگی از بازار را اشغال كرد.
عراقچی در ادامه با اشاره به مبحث مخالفت بعضی از فروشندگان فرش دستی با نصب دستگاه های كارت خوان در مغازه های خود برای عرضه تسهیلات، اظهار داشت: به هر حال برخی از كسبه دغدغه های مالیاتی دارند و این دغدغه ها را نمی توان غیر قانونی دانست.
به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، بعد از حصول توافق برجام و رفع برخی محدودیت ها صادرات فرش دست بافت به بازار های سنتی این محصول مانند آمریكا از سر گرفته شد و پیش بینی شد كه رقم صادرات آن تا انتهای سال جاری از ۳۰۰ میلیون دلار عبور می كند اما با این حال به دلایل مختلف، همچون كاهش توان خرید مردم، تغییر سبك زندگی در استفاده از فرش در خانه ها و رواج استفاده از كف پوش های دیگر، بازار داخلی فرش دست باف با افت مواجه بوده و طرح هایی مثل اعطای تسهیلات خرید هم این گونه به گنگ و كند پیش می روند. انتظار میرود این صنعت پرارزش و بومی ایرانی بتوان با تصمیماتی درست بازار های خویش را احیا كرده و حدود ۲۷ هزار بافنده فرش دست باف را در این صنعت حفظ كرد.



1396/12/05
19:30:33
5.0 / 5
4698
تگهای خبر: بازار , تسهیلات , خرید , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا