وزارت اقتصاد اعلام كرد:
سناریوهای پیش روی اقتصاد جهانی در مواجهه با ارزهای رمز پایه
بازاری: آینده ارزهای رمز پایه بیش از هر چیز به پذیرش یا رد آن توسط دولتمردان كشورها و رسمیت آنها در اقتصاد جهانی، بخصوص اقتصادهای پیشرفته و بزرگ بستگی دارد.
به گزارش بازاری به نقل از مهر، وزارت اقتصاد در گزارشی، سناریوهای پیش روی اقتصاد جهانی در مواجهه با ارزهای رمز پایه را بررسی نموده است.
هر چه زمان می گذرد، ارزهای رمز پایه بعنوان پدیدههای نوظهور اقتصاد جهانی بیشتر خودنمایی میكنند و به همان میزان هم موضع گیریها در موافقت و مخالفت با آنها رنگ و بوی جدیتری به خود گرفته است. از هم اكنون ارزهای رمز پایه نشان دادهاند كه میتوانند جزئی از عناصر دو قطبی كردن جهان باشند. به نظر میرسد آینده ارزهای رمز پایه بیش از هر چیز به پذیرش یا رد آن توسط دولتمردان كشورها و رسمیت آنها در اقتصاد جهانی، بخصوص اقتصادهای پیشرفته و بزرگ بستگی دارد.
در یك دسته بندی كلی، كشورهای مختلف جهان به دو گروه شامل موافقان و مخالفان گسترش ارزهای رمز پایه با شیوه و روند فعلی تقسیم بندی میشوند. در یك سر طیف كشور آمریكا و برخی شركای اروپایی آن قرار دارند كه مخالف گسترش و رواج ارزهای رمز پایه به شمار می روند (البته در زمان پیدایش و شروع ارزهای رمز پایه مخالفت جدی نداشتند و در ماههای اخیر موضع گیری آنها ضد ارزهای رمزپایه بیشتر شده است) و در سمت مقابل كشورهای موافق توسعه و گسترش این ارزها قرار دارند كه ارزهای رمز پایه را بعنوان ابزاری برای مبادله و پس انداز به رسمیت شناخته و بسترهای فنی و حقوقی لازم را هم برای آن فراهم نمودهاند. با عنایت به گسترش روزافزون ارزهای رمز پایه و ابعاد اثرگذار آن بر اقتصاد جهانی، بررسی روندهای آینده این پدیده نوظهور از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد و از منظر آیندهپژوهی می توان ۳ سناریو برای آن متصور بود:
۱- در سناریو اول فرض می گردد كه وضعیت فعلی بازار ارزهای رمز پایه و همچون بیت كوین حد نهایی توان و حد بالفعل شده این بازار باشد و ارزش بازار و معاملات روزانه و تعداد آنها بیشتر از این توان افزایش ندارد و در محدوده فعلی باقی میماند و در آینده هم با محدودیت ها و نوسانات شدید قیمتی كه برای آن پیش میآید یا پیش میآورند و به تدریج از عرصه مبادلات بینالمللی و سرمایهگذاری خارج خواهند شد.
۲- سناریو دوم بر این فرض استوار است كه كشورهای موافق گسترش ارزهای رمز پایه روز به روز، به تقویت و بسترسازی بیشتر برای ارزهای رمز پایه پرداخته و در این هدف هم موفق شوند. كمترین دستاورد این سناریو این خواهد بود كه ارزهای رمز پایه در كنار دلار به رسمیت شناخته میشود و اهرم فشاری كه با استفاده از دلار بر تجارت خارجی بعضی از كشورها تحمیل میشود به تدریج تضعیف میگردد.
۳- بر مبنای سناریو سوم، NSA (آژانس امنیت ملی آمریكا) بیت كوین را بهمنظور یك آزمایش «نرمالسازی» طراحی كردهاست تا آگاهی و اطلاعات بیشتری درباره ماهیت یك ارز رمز پایه به مردم دادهشود. سپس، پولهای اعتباری طبق برنامه از رده خارج میشوند و ارز رمز پایه جدیدی تحت نظارت دولت، جای آن را میگیرد. شاید دلایل و قرائن این سناریو جای تردید و سوال داشتهباشند اما اساساً یكی از گزینههای اصلی آمریكا در مواجهه با ارزهای رمز پایه و بخصوص بیت كوین، حذف ارزهای رمز پایه كنونی با ترفندهای مختلف و تولید یك ارز رمز پایه با مدیریت اقتصاد آمریكا میتواند باشد.
در هر حال فارغ از اهداف طراحان و مسیرهایی كه برای آن می توان متصور بود، شناخت كامل، داشتن برنامه و راهكارهای تبدیل تهدیدهای احتمالی به فرصت میبایست جایگزین انكار، دوری و نگاه بدبینانه در مبحث ارزهای رمز پایه بشود. به صورت خلاصه موارد زیر پیشنهاد میگردد:
۱- شناسایی ابعاد مختلف ارزهای رمز پایه و استفاده از معتبرترین آنها (بیت كوین) به صورت آزمایشی و محدود در تجارت خارجی.
۲- هماهنگی و برنامهریزی دستگاههای مرتبط برای سیاستگذاری و بررسی جنبههای فنی جهت بررسی و طراحی یك ارز رمز پایه ملی یا مشاركت با كشورهای همسو در طراحی ارز رمز پایه فراملی یا منطقهای.
۳- سیاستگذاری و الگوبرداری از سایر كشورها در جهت رفع دغدغه مالیاتی و پولشویی ناشی از ارزهای رمز پایه.
۴- پیگیری و طراحی ارزهای رمز پایه مشترك در سازمانها و اتحادیه های منطقه ای كه ایران در آنها عضویت دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب