امسال فرصتی مناسب برای معرفی چای كیفی ایرانی

امسال فرصتی مناسب برای معرفی چای كیفی ایرانی

بازاری: امسال فرصت مناسبی برای معرفی هرچه بهتر چای كیفی ایرانی است.


به گزارش بازاری به نقل از ایسنا، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی محصول چای همواره به علت اهمیت اقتصادی و اجتماعی بالایی كه داشت مورد توجه سیاست گذاران بوده و است.
چای یكی از پرمصرف ترین نوشیدنی ها بعد از آب در جهان است. استراتژیك بودن چای به لحاظ اشتغال بیش از 55 هزار چایكار سرمایه گذاری های انجام شده در باغات و كارخانه های چایسازی، عدم امكان كشت محصول جایگزین، جلوگیری از فرسایش خاك و جذابیت بصری و تولید چشم انداز در محیط كشت از دلایل اهمیت تولید چای در كشور است.
هم اكنون 28 هزار هكتار باغ چای در دو استان گیلان و مازندران قرار دارد كه از این مقدار بیش از 21 هزار هكتار مورد بهره برداری قرار می گیرد.همه ساله بیش از 150 كارخانه چایسازی با سازمان چای در زمینه تولید چای خشك قرارداد انعقاد می كنند.
ایران از نظر تولید و سطح زیر كشت در رتبه پانزدهم و از نظر مصرف رتبه دوازدهم جهان را با حدود 1/4كیلوگرم داراست. مصرف چای ایران حدود 110 هزار تن در سال است و میزان واردات رسمی چای به كشور به صورت متوسط 55 هزار تن است.
سازمان چای كشور بعنوان متولی صنعت چای كشور در سال های اخیر خصوصاً از سال زراعی 1393 تا 1396 برای صنعت چای برنامه های زیادی را تدوین كرده بود كه خوشبختانه تمامی آن ها محقق شده است.
قیمت برگ سبز چای پس از احیای سازمان چای بویژه از سال 1393 به بعد افزایش مطلوبی پیدا كرده و همین امر در بالا رفتن مقدار تولید نقش قابل توجهی ایفا كرده است و از این سال تابحال بیش از 4 هزار هكتار باغات رها شده مجدد احیا شدند و به چرخه تولید بازگشته اند.
با عنایت به اینكه بیش از 85 درصد از باغات چای كشور مساحت زیر یك هكتار دارند و از نظر اقتصادی ممكن است جوابگوی خانوارها نباشد طرح هایی در زمینه سودآوركردن واحدهای بهره برداری در دست بررسی می باشد.
به منظور فراهم آوردن شرایط لازم برای بهره برداری چایكاران و صاحبان صنایع از وام های ارزان قیمت، صندوق توسعه صنعت چای كشور با همكاری صندوق مادرتخصصی پشتیبانی از توسعه سرمایه گذاری در بخش كشاورزی و سازمان چای كشور اواخر 93 تاسیس شد.
در این صندوق51 درصد سهام مربوط به بهره برداران و 49 درصد آن مربوط به دولت می باشد كه از 51 درصد سهم بهره برداران، 70 درصد سهام متعلق به چایكاران، 25 درصد آن را كارخانه داران و 5درصد باقیمانده برای بازرگانان است.
با پرداخت تسهیلات ویژه در بخش احیا باغات چای، خیلی از كشاورزانی كه سالها باغ رها شده داشتند را ترغیب كرد تا باغات چای را فعال و به بهره برداری برسانند. تسهیلات بدون بهره و كم بهره به زراعی، تغذیه و نگهداری باغات، خرید ماشین آلات داشت و برداشت چای به كشاورزان و بهینه سازی سیستم سوخت رسانی و تجهیز و نوسازی كارخانه های چایسازی به مبلغ كل 520 میلیارد ریال با استفاده از سازمان چای كشور و صندوق توسعه صنعت چای كشور در سه سال اخیر پرداخت و هرساله تداوم خواهد داشت.
با عنایت به روند برداشت نسبتا طولانی برگ سبز چای(چهار دور در شش ماه) دولت شرایط ویژه ای را برای این محصول به جهت پشتیبانی از كالای ایرانی بوجود می آورد. پرداخت به موقع بهای برگ سبز چای، پرداخت تسهیلات هرس، تغذیه و نگهداری و ماشین آلات مختلف داشت و برداشت چای به منظور ارتقاء كیفی چای شرایط مناسبی برای افزایش سرمایه گذاری در كارخانه های چایسازی و در نهایت اعتماد بیشتر مصرف كنندگان چای ایرانی و رونق تجارت محصول چای ایرانی را فراهم می آورد.
اعتقاد سازمان چای برآن است در سال پشتیبانی از كالای ایرانی، تولید چای كیفی ضروری بوده و امسال فرصت مناسبی برای معرفی هرچه بهتر چای كیفی ایرانی است. رضایت مندی پس از خرید چای باكیفیت، سالم و طبیعی سبب خواهد شد، تا چای ایرانی بیش از پیش در سبد خانوار قرار گیرد. در این راستا آموزش، ترویج و برنامه ریزی در بخش های مختلف منجر به تولید چای مطلوب خواهد شد. امید است امسال شاهد رشد وشكوفایی بیش از پیش صنعت چای كشور باشیم.






1397/03/30
15:31:25
5.0 / 5
4897
تگهای خبر: اقتصاد , تسهیلات , تولید , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان بازاری

بازاری

تگهای بازاری

baazari.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازاری محفوظ است

بازاری

بازار فروش کالا